Monday, November 30, 2009

Kolibris för att lugna läsarna






Allt är inte bara politik i Bolivia i dagarna, även om det är val, som känns extremt oladdat för att vara Bolivia, på söndag. Yours truely ska valobsa för EU så en sista rapport blir det. Men i djurvärlden är politiken inget som märks som man kan se på dessa bilder.





9 comments:

TomasAhlberg said...

Otroligt Micke! Den lille på pinnen är riktigt bra! Härligt fångat! Skulle vara kul att få lite tips av mästerfotografen! Var hittade du kolibrisarna?
Imponerad!
/Tomas

Boliviadraken said...

Urmiri. Mååånga timars jobb bakom. Men jag kom på att de alltid satte sig på samma 5 pinnar när de flög runt, så jag letade upp en plats riktigt nära ena pinnen bakom buskaget (den med gul bakgrund) och därifrån var det nära till det andra trädet med. Ena dagen satt jag kanske en timme och kolibrin landade tre ggr max fyra meter framför mig (gula bakgrunden) och minst 3 ggr i trädet som var kanske 5 m bort. Andra dagen när jag dessutom skruvade på konvertern ville den lille rackaren inte komma en enda gång till gula pinnen trots timmars väntan totalt sett men väl ett par ggr till 5 m trädet.

Maja said...

vackert! ser fram emot insiderrapporten från valet, flyg försiktigt hem!

atw said...

Du skrev följande i ett tidigare inlägg: ''Summerar den här veckan med ett en boliviansk politisk paradox. Angående belägringen av Brasiliens ambassad i Honduras där den avsatte president Zelaya och hans anhängare nu härbärgeras. Ström, telefon och vatten har stängts av och ingen mat kommer in. Den käre Evo uttalade sig skarpt mot beteendet och ansåg att sådana metoder bevisade att Honduras nu blivit en facistisk diktatur. Konstiga ord från en man som byggt sin karriär på exakt samma metoder. För Evo är ju syftet skillnaden. För oss andra: Kasta inte sten när man sitter i glashus (hur mycket än vi som inte blockerar daligen kan hålla med i hans analys och hans kamp eller ej).''
På vilket sätt har Evo byggt sin karriär på liknande metoder? Har Evo störtat en demokratiskt vald president och sedan blockerat ambassaden där han gömmer sig?

Boliviadraken said...

Nej, men Evo har blockerat ganska fett i sin karriär, gärna kongresser och andra demokratiskt valda institutioner (spelar ingen roll om man gillar sammansättning av dessa eller ej).

Snälla läs texten och försök förstå meningen med den innan du kommenterar. Evo får ros när han gör bra grejer och ris när han gör dåliga saker. Han gör både och. I Sverige i vissa kretsar ses Evo som en Nelson Mandela i Bolivia (och det är han INTE, och det tycker def inte alla personer med ursprungsbakgrund heller om nu någon skulle få för sog att tro det) och det saknas en kritisk analys. Det handlar inte om vänster eller höger vilket många verkar tro, det handlar om hur demokratin sköts. Den var riktigt kass innan, och vissa aspekter har blivit bättre men det finns extremt mycket bättringar att kräva, inte minst från Evo och hans regering. Dessutom behövs regeringen och dess förehavande liksom i var sund demokrati utsättas för granskning och kritik (japp och även opposition, fast då helst inte av den typ som oftast finns representerad i Bolivia), och det har inte heller Evo alltid gillat.

Atw said...

Japp, jag har rest en del i Bolivia och har vänner där och känner definitivt igen det du beskriver. Tyckte bara att det var en väldigt underlig liknelse det där med ambassaden.

Tack för en bra blogg och trevlig resa!

/August

Atw said...

Ps. ANC använde sig också av ganska våldsamma och ''fula'' metoder. Nelson Mandela togs som bekant bort från USA:s terroristlista för bara något år sedan. Tycker det finns tydliga likheter mellan MAS och ANC, både bra och dåliga. USA hatade Mandela precis som de hatar Evo. Och bådas rörelser använde vissa riktigt ''fula'' metoder. Hade Mandela kommit till makten i Sydafrika idag hade han nog gjort ungefär samma saker som Evo. Kanske. Ds.

Anonymous said...

vad jag letade efter, tack

Unknown said...

Hi there
am helping a friend find some pics for a field guide book. I would like to know if you would like to share your pics. Of course credit will be given to your pics.
Thank you in advance
Guillermo Rivera
rivera@intecar.com.ar