Wednesday, July 23, 2008

Mataracu tent camp i Amboró NP

Tent campen
Del två av semestern i låglandets insektshärjade djungler var en tripp till Mataracu i Amboró NP. Det ligger precis på gränsen mellan en s k Integrated Use del i parken (läs totalförstörd regnskog ger plats åt apelsinodlingar) och den del av parken som man inte får utnyttja några resurser i. Vi bodde i nån slags semi-permanenta tält och spindelinfesterade rum. Även om djungeln är väldigt fin och vid den här årstiden väldigt behaglig så var det återigen (som alltid i regnskogen) ingen bekvämlighets- och vilosemester. Vi gick till ett nytt vattenfall varenda dag och svalkade oss, men vid varje stopp där man exponerade någon bit hud hoppade genast insekterna på en.

Fästingar, mygg, knott, sandflugor, myror och annat har totalt ätit upp mig. Något satte sig sedan i mina långbyxor och när jag steg av planet i La Paz var även tidigare oexponerade delar uppätna.

Annars kunde man sköta sig lite halvsjälv, vi gick ut och nattvandrade själva en kväll jag och Karin och försökte spana in lite nattapor och annat kul. Vi hittade en men hann var svår att se och det kraschade mest i träden. Men feta spindlar, en orm och dessutom hundratals insektsarter som bits såg vi.

No comments: