Sunday, January 28, 2007

Ricardo Arjona


Inte många kändisar kommer till La Paz. Av flera skäl. Främst för att det inte finns nog med pengar för att betala stora internationella artister, och dels för att La Paz inte ligger på vägen till något ställe där de har råd. Och sen är det ju höjden som får alla korttidsbesökare att må dåligt.
Men Ricardo Arjona kom i alla fall. Nu har väl knappast någon där hemma hört om Ricardo Arjona, men i Latinamerika är han väldigt stor. Kort sagt kan man säga att det är en smör- och rocksångare från Guatemala som kanske mest är känd för en låt om en taxichaufför som plockar upp en blondin vars man är otrogen med taxichaufförens fru visar det sig.
Det var i alla fall en bra konsert där de dyraste biljetterna kostade 100 dollar och de billigaste ca 60 kr. Man såg en tydlig klasskillnad på stadion. Aningen hade folk betalat 100 dollar eller 60 kr för däremellan var det helt tomt på folk. Konserten gick av stapeln på el Tigres stadion i Achumani under bar himmel, halv måne och mäktiga sandstensklippor på sidorna.

No comments: