Monday, September 04, 2006

Klättring och vandring i La Paz


I lördags var Emma, Tomas och jag och klättrade i Zona Sur. Först blev vi lite besvikna när vi kom fram till en vägg i en liten by där det dessutom också var en massa folk. Det blev snart bättre då vi gick lite högre upp bland de röda fina klipporna. Det var första gången jag klättrade och jag tyckte att lederna var lite för svåra. Först fick jag prova på en 6A men då kom jag bara halvvägs. Min amatörmässiga blick tyckte det var lite för brant. Efter två försök gav jag upp och då gick vi vidare till en 5C. Förutom ett oerhört svårt parti i början, där jag fick lite hjälp :), så lyckades jag till slut ta mig upp till toppen där man kunde titta ut över dalen nedanför. Det var väldigt skoj och kändes som en stor seger. I mina två första försök hade jag trillat ner när jag inte orkade mer på det första partiet och det hade inte varit kul att behöva åka hem med idel misslyckanden.

Det var dessutom en väldigt fin och solig dag och det kändes som vi var på semester. Efteråt strosade vi runt och njöt lite i Zona Sur, som är den riktigt rika delen av La Paz.

I söndags var vi och vandrade i ett jättefint område i närheten av La Paz. Helt fantastiskt fint. Jag ska inte skriva så mycket utan lägga upp lite bilder istället. Här: Emma på väggen

No comments: