Sunday, March 08, 2009

CIA i Bolivia del 2: Humor

En paranoid Evo ser infiltratörer överallt och när han börjar läsa upp sin vice-presidents namn inser han att namnet Garcia Linera påminner högst obehagligt om Evos största nemesis.
CONALCAMs (organisationen för sociala rörelser som stöttar Evo) ledare Fidel Surco läser upp ett krav om att de sociala rörelserna vill att CIA och DEA ska kastas ut ur landet. Regeringen ber honom tänka på vem de då ska skylla på för sina egna fel, varpå det går upp för Fidel att argumentet har en viss poäng.

I veckan har Evo Morales fått stöd från olika håll för sin "infiltrationsrapport". Inte överraskande har organisationer såsom FEJUVE (El Altos grannskapskomitteer), COB (största arbetarförbundet), och Ponchos Rojos (ingen förklaring behövs) uttalat stöd och förtroende för regeringens avslöjande. Man hävdar att nordamerikanska infiltratörer alltid funnits och att tidigare regeringar vetat om det men att ingen någonsin, förrrän nu, gjort något åt det. Givetvis har Evo också fått en del ris för sin rapport och satirikerna har haft ett givet ämne att teckna om. Här kommer lite humor från dagspressen i helgen...

No comments: