Tuesday, August 15, 2006

Fotboll



Bolivar heter det bästa laget i Bolivia, och det kallas "Celeste" (himmelsblå precis som Malmö FF). Liksom sin namne (Simon Bolivar, den mest kände av befriare "libertadores") är de mycket mäktiga, och skulle säkert kunna vinna svenska division 2. Nja, så dåliga är de inte, de kom faktiskt till final i Copa Libertadores, Sydamerikas Champions League, förra året, då de förlorade mot Boca Juniors (Argentina). Fast hemma vann de, men det kan ju ha något med att de spelar på 3600 meters höjd.
I söndags var det "el clásico", Bolivar mot Strongest (Tigre, spelar i samma färger som Elfsborg), på La Paz stora stadium, som egentligen är varken stor, fin, välskött eller något annat som kan förknippas med något positivt. Det var dessutom väldigt lite folk, konstigt nog.

Gräsmattan ser förskräcklig ut, som ni kan se., och matchen var heller ingen höjdare. Men det är ganska charmigt. Petter har redan bestämt att jag ska vara Bolivar, men efter första halvlek ville man knappt. Till slut blev det 1-1 efter varsin utvisning och ett frisparksmål av "Bomba" Gutierrez. Det får nog bli himmelsblått ändå...

I forsättningen hoppas jag på roliga landskamper (Brasilien eller Argentina kanske) och täta CL-matcher, då det tydligen ska vara knökfullt på läktaren.

No comments: